Problemen blir inte alls lika påtagliga som tidigare, så jag kommer definitivt att fortsätta eftersom det har gjort en så enorm skillnad

Linnea, 25 år

Linnea fick hjälp med sin IBS på 5 dagar

En besvärlig mage som satte stopp för sociala aktiviteter har länge varit vardag för Linnea, 25 år. Gaser, förstoppning och stundtals lös mage var vanliga bekymmer. Sedan hon testade en speciell behandlingskur mot IBS-symptom har hon fått ett helt annat liv. 

Linnea bor i Helsingborg och studerar till receptionist. Hon har haft problem med sin mage så länge hon kan minnas. Gaser, förstoppning och stundtals väldigt lös avföring har varit en del av hennes vardag. Hon fick tidigt diagnosen glutenintolerans, men det var först under gymnasietiden som IBS kom på tal. För Linneas del var stress en utlösande faktor, men också brist på vätska och motion.

I våras fick hon tips av en vän om en ny produkt som heter Detoxner IBS. Redan efter några dagar började magen jobba på ett annat sätt än tidigare, och efter ungefär en månad började hon gå regelbundet på toaletten. Avföringen som tidigare pendlat mellan lös och hård var äntligen normal.

Detoxner IBS är enkelt beskrivet en behandling för personer med IBS som inleds med en fem dagars intensivkur där man varje morgon dricker en fiber- och prebiotikamix tillsammans med ett unikt patenterat extrakt kallat 2QR (uttalas to cure), efterföljt av  fyra brustabletter fördelat under dagen. Brustabletterna  som innehåller även de det speciella växtextrakt, 2QR, som selektivt neutraliserar skadliga bakterier som kan orsaka IBS-symptom samt ett prebiotikakomplex som ger näring till de goda bakterierna .

Efter en 5-dagars intensivbehandlingen  fortsatte hon med en lättare behandling

Efter den ganska intensiva  femdagarskuren kan man  fortsätta kuren med underhållningskuren Detoxner IBS Maintnance för att bibehålla en skön magkänsla varje dag. Linnea började med intensivkuren och fortsatte sedan med morgonrutinen som hon fortfarande tar varannan dag. Som ett komplement till Detoxner IBS använder hon ibland även en kiselgel som lugnar magen och skyddar tarmslemhinnan. När magen är som värst tar jag den tillsammans med Detoxner IBS efter frukost. Och ibland tar jag en extra Silicea Mag-Tarm om jag vet att jag ska slarva lite med kosten, säger Linnea.”

Ingen hjälp av den traditionella vården

Linnea har tidigare haft kontakt med den traditionella vården för sina besvär, och där fick hon bara rådet att dricka mycket vatten för att undvika förstoppning. Hon har även varit hos en dietist men tycker inte att det har hjälpt henne på lång sikt. Dietistens främsta fokus har hela tiden har varit hennes glutenintolerans, och den sköter hon utan problem.

Jag har provat andra naturläkemedel och fibrer, och även använt laxermedel. Men ju äldre jag har blivit desto mer har jag velat gå från läkemedel till mer naturliga alternativ, säger Linnea.

Sedan hon började med Detoxner IBS har hennes mage blivit betydligt lugnare, och hon har fått ett mer socialt liv.

Tidigare var jag väldigt beroende av att ha nära till en toalett. Jag visste aldrig hur magen skulle reagera i samband med det jag åt eller drack, och det var jättejobbigt. Det ledde till att jag ibland valde att stanna hemma istället för att hitta på något med mina vänner eftersom det kändes enklare. Så behöver jag inte tänka längre, säger Linnea.

 

Lindrar effekterna av stress och matslarv

Så länge som hon äter bra och är noga med att dricka mår hon bättre, och hon märker även att träning och rörelse har positiva effekter på hennes IBS. Under stressiga perioder, eller när hon slarvar med maten och dricker för lite kommer problemen tillbaka, men i betydligt lindrigare form sedan hon började använda Detoxner IBS. Problemen blir inte alls lika påtagliga som tidigare, så jag kommer definitivt att fortsätta eftersom det har gjort en så enorm skillnad för mig, säger Linnea.

Kiselgel

Silicea Mag-Tarm gel innehåller finfördelat mineraliskt kisel. Kiselgelen består av kisel, syre och vatten. Den är naturlig och innehåller varken konserveringsmedel eller andra tillsatser. Kiselgelen binder gaser och retande substanser i mag-tarmsystemet samt skyddar magens och tarmens slemhinnor, vilket har positiv effekt på flera typer av mag-tarmproblem.

2QR-komplex, prebiotika & psyllium

Detoxner innehåller en bioaktiv förening som utvinns av växter, prebiotika och psylliumfibrer som kallas 2QR. Föreningen neutraliserar de skadliga bakterierna i tarmfloran samtidigt som de stöder utvecklingen av de goda bakterierna som vi behöver för att må bra. Det gör att balansen i tarmen neutraliseras och flera symtom som uppsvälldhet, förstoppning, diarré och andra IBS-liknande symtom lindras.

ibs mage 2

Få hjälp med IBS-magen – 11 tips​

Att ha IBS innebär att man har en störd mag- och tarmfunktion. Uppemot 20 procent av befolkningen i Sverige beräknas ha magproblem som är kopplade till IBS.
Här är tipsen som hjälper dig att leva ett bra liv med IBS.

IBS? Detta ska du äta och undvika​

Många mag- och tarmproblem påverkas av livsstil och kostvanor, detta gäller inte minst vid IBS. Vad vi äter och hur vi äter har stor betydelse för IBS-magen. Här får du vilken mat du bör äta – och undvika – vid IBS samt tips på naturliga hjälpmedel.

ont i magen

Ballongmagen kan vara IBS – här är 7 vanliga symptom

Svullen mage kan vara ett tecken på IBS, liksom ont i magen och oregelbundna toalettbesök. 15-20 procent av Sveriges befolkning lider av magproblem som kan kopplas till IBS.

Här är symptomen du ska ha koll på samt tips på hjälp.